Un biopunk românesc, premiat și recomandat: Împăratul ghețurilor, de Ana-Maria Negrilă

0
16

….

Biopunk se trage din cyberpunk, dar, în loc să te arunce în miezul acțiunii într-un oraș futurist plin de neon și ploaie acidă unde orice îți amenință viața, libertatea sau tot ce ai mai scump pe lume și unde singurul confort vine dintr-un bol cu noodles, te trezești ca o bacterie într-un vas Petri, cultivat în beznă în laboratoare ascunse sub pământ din cauza frigului insuportabil al unei noi glaciațiuni, cu experimente dubioase și oameni care-și modifică trupurile în moduri care-ți fac părul să se ridice pe ceafă.

Dacă încă nu ai dat clic, trebuie să știi că linkul de mai sus duce către un fragment din romanul Împăratul ghețurilor de Ana-Maria Negrilă, autoarea seriei Stelarium.

Împăratul ghețurilor se petrece într-un viitor îndepărtat al Pământului, în plină perioadă de glaciațiune. Aici, Sich, o tânără pre-văzătoare, este nevoită să supraviețuiască într-un mediu ostil, în timp ce descoperă adevăruri ascunse despre tehnologiile care îi afectează existența și luptă pentru a-și salva ce i-a mai rămas din trecut. (Abilitatea de a pre-vedea amintește, fără să aibă însă vreo asemănare, de precogii din Minority Report, un film de excepție, devenit deja clasic.)

Ce înseamnă biopunk și de ce să nu te temi de Împăratul ghețurilor

 

 


Descoperă mai multe la Cosmonova ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns