Meteoritul de aur este o nuvelă științifico-fantastică de aventuri scrisă de Octavian Sava. A apărut prima dată în primele două numere ale revistei Colecția „Povestiri științifico-fantastice” din octombrie 1955. A fost tradusă de György Fáskerthy și publicată ca Az aranymeteor în primele două numere ale revistei CPSF în limba maghiară Tudományos-fantasztikus elbeszélések (în 1956).

În limba română nuvela a fost republicată în Anticipația CPSF nr. 571 din 2005, la aniversarea a 50 de ani de la apariția primului număr CPSF, revistă în care Alexandru Mironov a anunțat că l-a rugat pe Octavian Sava să scrie o continuare a acestei nuvele. Nuvela, denumită Comoara din templul reginei, a apărut în Anticipația CPSF nr. 577 din 2005. Nuvelele sunt considerate de Aurel Cărășel ca având o narațiune care pare a fi coborâtă din prozele lui Jules Verne de la începutul secolului al XX-lea, când personajele principale treceau prin aventuri uimitoare, bazându-se doar pe ajutorul rațiunii și al unei tehnici departe de a fi dominantă și incomprehensibilă.

Profesorul Ion Spineanu descrie asistentului său o parte din ceea ce știe despre legenda meteoritului de aur care într-o noapte a transformat o mică parte din junglă ecuatorială în pustiul (fictiv) Bisstung…. /ro.wikipedia.org/wiki/Meteoritul_de_aur

Colecția „Povestiri Științifico-Fantastice” nr. 2 PDF


Descoperă mai multe la Cosmonova ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns