Europa, satelitul planetei Jupiter, produce suficient oxigen pentru a putea asigura supravietuirea unui milion de pamanteni

0
57

Europa, unul dintre cei 95 de sateliti ai lui Jupiter, genereaza 1.000 de tone de oxigen la fiecare 24 de ore, adica o cantitate care ar fi suficienta pentru a asigura supravietuirea unui milion de pamanteni, a anuntat Jet Propulsion Laboratory al NASA, citat de postul de televiziune CBS.

Este suficient oxigen pentru ca un milion de oameni sa respire in fiecare zi, dar este substantial mai putin decat credeau oamenii de stiinta ca exista pana acum, au precizat cercetatorii. Cantitatea de oxigen ar putea avea un impact asupra oceanului subteran al Lunii, despre care se crede ca ar contine de doua ori mai multa apa decat toate oceanele Pamantului la un loc.

Europa, al sasea cel mai apropiat satelit de Jupiter, este putin mai mica decat Luna noastra, potrivit NASA. Se crede ca, la fel ca si Pamantul, Europa are o manta stancoasa si un miez de fier.

 

https://www.aktual24.ro/europa-satelitul-planetei-jupiter-produce-suficient-oxigen-pentru-a-putea-asigura-supravietuirea-unui-milion-de-pamanteni/

 

 

Lasă un răspuns