“Remember that despite the fact that I’m a traitor and mass murderer, one of us is expendable, and it isn’t me.”
― Yoon Ha Lee, Ninefox Gambit

Oare ce poate fi mai rău decât o realitate foarte neplăcută, în care întreaga omenire, răspândită în nenumărate sisteme, este condusă cu mână de fier de o dictatură semi-feudală, bazată pe caste, tortură rituală și supunere absolută?

Depinde pe cine întrebi.

Răspunsul oficial al Hexarhatului, adică respectivul stat totalitar, este că celelalte realități și ereticii care le provoacă. Realități în care singura diferență poate fi o ușoară divergență în sărbătorile celebrate, dar care pot varia și până la reguli de funcționare atât de stranii încât oamenii se dizolvă sau se întorc pe dos (da, are multe, multe scene foarte dure).

Dacă îi întrebi pe alții… o să răspundă că însuși Hexarhatul.

Hexarhatul este un stat condus de 6 Case (de unde și numele), la care însă apartenența nu e ereditară, ci ține de aptitudini. Există o Casă militară, una a spionajului, alta a flotei spațiale, alta a „bisericii” și „inchiziției”, alta a justiției și legislației și, în sfârșit, una cultural-aristocratică. De fapt, însăși realitatea aceasta este una divergentă, fiindcă fusese anterior Heptarhat, dar Casa administrativă a fost sfâșiată de celelalte. Spre deosebire de alte realități, „eretice”, unde ea încă există și echilibrează lucrurile, scăpate aici de sub control ca brutalitate

 

mai mult la  /bloguldesefe.ro/


Descoperă mai multe la Cosmonova ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns