Lumea dintre coperți, lumea de apoi. „Respiră!” – de Daniel Botgros. O recenzie de Lucian Merișca

  0
  114

  O respirație artificială poate salva sau… umple de groază.

  Policier, thriller, mistery, action… motor! DB a devenit un maestru al acțiunii. Scene bine descrise, pentru inimi tari. Parcă văd o interconectare a jurnalistului care observă tot, cu luciditatea domeniului medical în mijlocul căruia activează de mai mulți ani… Situații de viață minuțios descrise, un stil echilibrat, de autor matur. O scriitură impecabilă, profesionistă, contemporană, care te poartă în lectură ca o mașină de lux. Fiori reali, pe care nu-i poți cumpăra în general cu bani puțini!

  Partea de thriller negru și misterios, cu o nuanță fringe, îmi aduce aminte de „The Door to December” – Dean Koontz – o carte pe care am citit-o la Ecuator și care n-a apărut încă în limba română. DB a devenit deja un creator fertil de distopii, imaginația lui și stilul literar exersat facându-l capabil mereu de inventarea unor lumi noi. Scriitura limpede, simplă – atrage cititorul, ceea ce e foarte important mai ales atunci când e vorba de un roman de 291 de pagini. Descrierile personajelor sunt seducătoare, iar acțiunea decurge verosimil, natural, chiar fermecător. De fapt atât aspectul grafic cât și desfășurarea cărții este aerisită, propice pentru a rezista unei curse lungi. Descrieri perfecte, dialoguri naturale – ce altceva ți-ai mai putea dori, ca scriitor și cititor?…

  Pe de altă parte, romanul lui Daniel Botgros se încadrează într-o categorie care mie mi-e cunoscută, și anume aceea care neagă stereotipurile despre SF-ul evazionist. Este vorba de o lume care ne bate la ușă, un viitor în care deja suntem pe jumătate scufundați.

  mai mult la :

  Lumea dintre coperți, lumea de apoi. „Respiră!” – de Daniel Botgros.

  Lasă un răspuns