MALAK: AN OLD REPUBLIC STORY | Star Wars Short Film

0
732

Darth Malak a fost un uman care a domnit ca Lord Întunecat al Ordinului Sith în timpul Războiului Civil din epoca Jedi. Înainte de a deveni un Lord Sith, Alek s-a născut pe planeta Quelii din Teritoriile Exterioare. Când mandalorienii i-au atacat lumea natală, el a scăpat și a fugit în Republica Galactică, ale cărei documente de imigrare i-au atribuit numele satului natal ca nume de familie.

El a fost antrenat în căile Forței de către Ordinul Jedi și a fost poreclit Squint de către tovarășii săi Jedi, înainte de a deveni în cele din urmă un Cavaler Jedi. În timpul Războaielor Mandaloriene, Alek, Revan – cel mai apropiat prieten și colegul său Jedi Knight – și facțiunea lor Jedi nu au ascultat de Consiliul Jedi și au ajutat efortul de război al Republicii prin misiuni de cercetători în Marginea Exterioară.

El s-a împrietenit cu Jedi Padawan Zayne Carrick și, după ce a luat numele „Malak” pentru a evita un mandat de arestare emis de Consiliu, l-a ajutat pe Carrick să ignore secretul Legământului Jedi.

Pe măsură ce războiul a progresat, Malak a devenit un general militar și și-a câștigat reputația de războinic încăpățânat care a intra în pericol cu ​​nesăbuință.

Malak și Revan i-au învins în cele din urmă pe mandalorieni în bătălia finală a războiului de la Malachor V și i-au urmărit pe mandalorienii supraviețuitori în Regiunile Necunoscute.

Aici, cei doi Jedi l-au întâlnit pe Împăratul Sith al rămășițelor reconstituite ale anticului Imperiu Sith și au căzut în partea întunecată a Forței sub tutela lui, devenind Lorzi Sith.

Proaspăt botezați Darth Malak și Darth Revan au primit o misiune de către Împăratul Sith pentru a găsi Star Forge, o veche stație spațială Rakatan, care ar ajuta la distrugerea Ordinului Jedi și a Republicii.

Malak l-a ajutat pe Revan să urmărească Hărțile Stelare care au condus la Forja Stelelor și, după ce a găsit super-arma deasupra Rakata Prime, Revan și-a asumat mantaua de Lordul Întunecat al Sithului, Malak devenind ucenicul său Sith.

La un an după dispariția lor din spațiul cunoscut al Republicii, cei doi și-au fondat propriul Imperiu Sith, s-au întors în Republică și au declarat război, hotărâți să pună capăt presupusei tiranie a Ordinului Jedi. La un moment dat în timpul conflictului care a devenit cunoscut sub numele de Războiul Civil Jedi, întreaga falcă a lui Malak a fost distrusa de o lovitură cu sabia laser din partea lui Darth Revan, forțându-l să poarte o proteză mare de metal.

La scurt timp mai târziu, după ce Jedi a trimis o echipă de atac pentru a-i captura pe Revan și Malak, acesta din urmă și-a trădat Maestrul Sith, ordonând tunurilor navei sale amirale să tragă asupra navei lui Revan. Convins că Stăpânul său murise, Malak a uzurpat mantaua lui Revan de Lord Întunecat și a condus Imperiul necontestat, cucerind cu brutalitate teritoriu după teritoriu și luându-l pe Jedi căzut pe Darth Bandon drept Mâna umbră.

Nu a trecut mult până când Malak s-a dovedit că se înșela în ceea ce privește convingerile sale cu privire la moartea lui Revan. În anul următor, după ce a distrus planeta Taris și a distrus Enclava Jedi de pe Dantooine, Malak a interceptat Cavalerul Jedi Bastila Shan și un Revan amnezic, ale cărui amintiri ca Lord Întunecat fuseseră înlocuite cu o identitate loială Republicii de către Consiliul Jedi. După ce Malak i-a dezvăluit lui Revan fosta sa identitate ca Lord Întunecat, Shan și-a permis să fie capturată de Malak, astfel încât Revan să poată scăpa.

Malak l-a corupt pe Shan, pe care o considerase cândva o amenințare, și a convins-o să devină ucenicul lui, înlocuindu-l pe Darth Bandon, pe care Revan și tovarășii săi l-au ucis anterior. Asistat acum de meditația de luptă a lui Shan, Malak a considerat Imperiul său Sith ca fiind invincibil. Cu toate acestea, când flota Republicii a atacat Forja Stelară, Revan – un Jedi răscumpărat și reantrenat – a urcat la bordul super-arme antică și l-a confruntat pe Malak într-un duel cu sabia laser care a dus la moartea Lordului Întunecat. Cu asta, domnia lui Malak ca Lord Întunecat sa încheiat.

Lasă un răspuns