Am fost invitat azi-noapte, impreuna cu scriitorii Lucian Oancea si Florin Pitea, la emisiunea Serviciul de noapte de la Radio Romania Actualitati a talentatului realizator Felix Crainicu, pentru a vorbi despre literatura SF.
Cateva concluzii:
1. M-am balbait la inceput, ocazional am vorbit in dodii si chiar am spus “nava Star Trek” (desigur, o sa explic intr-o postare ca pasamite voiam sa spun “nava DIN Star Trek”, dar am comis *intentionat* un prepozitiocid ca sa fiu la moda: vezi formele de succes “managerul Microsoft”, “navigand marea”, “pandemia COVID-19” etc.)!
2. A fost o placere sa-i ascult vorbind pe Florin Pitea si Lucian Oancea despre SF, carti, relatia dintre tehnologie si suflet, dintre SF si progresul stiintific, despre volumele lor “Cartea cu scoarte de argint ferecate” si respectiv “Hegemonia romaneasca” si revista „ePRO”.
3. E a doua oara ca vorbesc la radio; prima data a fost cu Constantin Pavel si Traian Badulescu, pentru emisiunea lui Catalin Badea-Gheracostea. Si Felix Crainicu, si Catalin Badea-Gheracostea au iscusinta de a face dintr-o intreprindere dificila pentru cineva fara experienta un lucru cat mai firesc – insa n-au avut cu cine: desi ne aflam atunci pe Dunare (la Atlantykron), eu am cam batut campii, iar acum, desi in mijlocul orasului, am mai luat-o pe aratura!
4. Macar azi-noapte am putut sa vorbesc putin despre cartea „Casa cu o mie de etaje” si serialul “Battlestar Galactica”, pentru mine o revelatie din adolescenta si respectiv una recenta, pe care sper sa le mai laud aici.

Lasă un răspuns