„Ultima colonie” PDF

John Perry și Jane Sagan, fosta membră a Brigăzilor-Fantomă născută prin clonarea nevestei moarte a lui Perry, primesc oferta de a deveni conducători în noua colonie de pe Roanoke, care va fi locuită de către coloniștii de pe zece colonii umane. După ce se sfătuiesc, ei decid să accepte și sunt trimiși către noua colonie împreună cu fiica lor adoptivă, Zoë. Aceasta este protejată de obinii Hickory și Dickory, care au față de ea un sentiment aproape religios din cauza faptului că tatăl ei biologic a oferit rasei lor conștiința.

Coloniștii nu ajung pe Roanoke, ci pe o planetă a cărei locație nu o pot determina. Ei află că deturnarea a fost realizată de un membru al Forțelor Speciale adaptat vieții în spațiu, care îi informează că Uniunea Colonială dorește să țină ascunsă colonia în fața Conclavului – o alianță de rase extraterestre care dorește limitarea expansiunii spațiale a celor care nu îi sunt membri. Pentru a împiedica depistarea lor de către Conclav, coloniștilor li se interzice folosirea oricărei tehnologii wireless, precum și orice comunicație cu restul universului. Planeta urmează să fie colonizată folosind utilaje specifice secolului al XIX-lea, deziderat făcut posibil de prezența printre coloniști a unei comunități menonite.

Colonia se dezvoltă încet dar sigur, în primul an de la aterizare înfruntând o singură problemă serioasă: o rasă indigenă similară vârcolacilor care ucide câțiva oameni înainte de a fi alungată. O nouă vizită a Forțelor Speciale confirmă faptul că incapacitatea Conclavului de a găsi colonia Roanoke a destabilizat poziția acestuia și că e momentul să se treacă la o nouă etapă a planului Uniunii Coloniale. Informații despre locația coloniei sunt lăsate să se „scurgă” printre celelalte rase, pentru a ajunge la conducerea Conclavului. Generalul Gau sosește pe Roanoke cu o flotă formată din câte o navă a fiecărei nave din Conclav și negociază cu John Perry predarea coloniei sau distrugerea acesteia. Departe de a fi intimidat, John îl sfătuiește să plece, înainte de a fi prea târziu. Gau ia în derâdere propunerea și este nevoit să asiste la distrugerea navelor flotei sale, sabotaj pus la cale de Uniunea Colonială. Singura navă care e cruțată este cea a generalului.

John trece printr-un proces în care este acuzat de trădare, deoarece avertismentul dat generalului Gau ar fi putut să-l pună pe acesta în gardă, zădărnicind planul Uniunii Coloniale. El este eliberat în cele din urmă, dar află neoficial că Roanoke a devenit un pion central în lupta dintre Conclav și Uniunea Colonială. Primul dorește distrugerea coloniei pentru a spăla rușinea generalului Gau, în timp ce a doua dorește același lucru pentru a sensibiliza celelalte colonii umane de a trimite cât mai mulți recruți pentru bătălia cu Conclavul. Dincolo de aceste mașinațiuni, John înțelege că, indiferent cum vor decurge lucrurile, Uniunea Colonială nu va putea face față atât de multor rase și războiul se va sfârși prin exterminarea omenirii.

El apelează la o lovitură riscantă: o trimite pe Zoë, împreună cu cei doi obini, să-l avertizeze pe generalul Gau despre un complot pus la cale pentru asasinarea lui, complot despre care aflase de la Forțele Speciale. Gestul său atrage aprecierea lui Gau și ura facțiunii din Conclav care dorea răsturnarea acestuia. Facțiunea pornește într-o acțiune de pedepsire a coloniei, dar o armă oferită lui Zoë de obini îi ajută pe coloniști să câștige. Drept mulțumire pentru ajutorul acordat, generalul Gau recunoaște legitimitatea înființării coloniei Roanoke, deși ea nu aparține Conclavului.

Cu toate că gestul său a ajutat colonia, John este conștient că Uniunea Colonială îl va acuza pentru fraternizare cu inamicul. Prin urmare, părăsește Roanoke împreună cu Jane, Zoë și cei doi obini, alăturându-se Conclavului. Dorința lui nu este de a ataca Uniunea Colonială, ci de a dezvălui Pământului ținut în ignoranță adevărul despre spațiul cosmic și rasele care îl populează. Astfel este eliminată principala sursă de combatanți a Uniunii Coloniale, ceea ce va necesita căutarea unor soluții diplomatice de cooperare între specii, în locul eternelor războaie.

John Perry, acum retras din serviciul militar, isi traieste zilele pe indepartata colonie Huckleberry. Alaturi de sotia lui, Jane, se ocupa de ferma lor, judeca dispute locale si se bucura sa-si vada fetita adoptata crescand.

Insa trecutul lui Jane se intoarce sa ii bantuie si ii obliga sa reintre in joc, de data aceasta ca lideri ai unei noi colonii ce urmeaza sa fie populata cu oameni din toate lumile. Cei doi ajung iar in mijlocul unor dispute de politica interstelara, tradari si razboaie, intre Uniunea Coloniala umana si confederatia extraterestra numita Conclavul.

Citeste aici :


Descoperă mai multe la Cosmonova ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns