Claudiu Tănăselia : Despre Rocket Factory Augsburg

0
98
Rocket Factory Augsburg (RFA) este o companie care îmi place din ce în ce mai mult: nu doar că lucrează la un nou lansator european (de celibru mic, ce-i drept), pe care sperăm să-l vedem zburând spre orbită în acest an, dar în același timp RFA speră să construiască o capsulă reutilizabilă, denumită Argo, pentru transport de marfă spre și dinspre orbită (și implicit Stația Spațială Internațională și/sau viitoarele avanposturi orbitale comerciale), la un preț competitiv.
Partea cea mai interesantă? Va putea transporta 4 tone nu doar spre orbită, dar și dinspre orbită spre Pământ, lucru care o va deosebi de restul capsulelor existente. Și la revenire pe Pământ nu va folosi parașute, ci un sistem de frânare gonflabil.
Acum câteva zile, RFA au solicitat (pe Twitter) întrebări și astăzi au răspuns[1] la fiecare din întrebările primite, un mare plus pentru echipa de PR a companiei (mi-au răspuns și mie). Am făcut și un rezumat[2] al răspunsurilor, rezumat în care sunt adunate toate detaliile despre Argo pe care le știm până acum.

Descoperă mai multe la Cosmonova ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns