Începând din ianuarie 2023, Editura PAVCON îți dăruiește lunar câte o povestire, eseu, articol sau interviu, pe blogul său, aici:
/newsletterpavcon.weebly.com/povestiri-si-articole

Luna aceasta te poți delecta cu povestirea ”Îngerul cu aripi de piatră”, oferită de unul dintre cei mai apreciați noi autori de literatură science-fiction, Dr. Cristian Cârstoiu!

Dă click pe link sau scanează codul QR din imagine pentru a te delecta cu povestea ”Domnului Gelu”!

PAVCON – Citești și Crești! ❤

Constantin Pavel

ÎNGERUL CU ARIPI DE PIATRĂ – de Cristian Cârstoiu

Pe „domnul Gelu” îl știam de când eram în clasa a noua. Familia mea se mutase în vara aceea într-un bloc aproape de parc și foarte curând am ajuns să-i cunosc toate aleile. Nu-mi făcusem încă o gașcă cu care să umblu, așa că îmi luam bicicleta și dădeam o tură sau două de jur împrejurul lacului. Undeva, nu departe de pod, erau mesele de șah unde se strângeau pensionarii în zilele frumoase. Adevărul e că cei mai mulți jucau table, foarte rar cineva chiar juca șah. Așa l-am remarcat pe domnul Gelu – de multe ori era singur, în fața pieselor, mutând și albele, și negrele. În ziua când am făcut cunoștință cu el avea un partener, unul din vecinii noștri de apartament. Când l-am salutat, mi-a făcut semn cu mâna să mă apropii...

newsletterpavcon.weebly.com/povestiri-si-articole


Descoperă mai multe la Cosmonova ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns