mapamond ⓜ media | Situri SF
AcasăCărțiOrașul Abisului (2001) (titlu original Chasm City) de Alastair Reynolds

Orașul Abisului (2001) (titlu original Chasm City) de Alastair Reynolds

-

Alessandra Alessandra : Daca ti-a placut Prefectul, nu are cum sa nu te atraga si acest roman a carei actiune se petrece la cativa ani de la primul si unde Epidemia Fuziunii a afectat atat planeta Yellowstone cat si Inelul Sclipitor. De secole, aproape toata manufacturarea fusese facuta de nanoroboti, de”materiapida”, acum, dupa Epidemia Fuziunii se trece de la trenul cu levitatie in vid la trenuri cu roti, iar bioingineria animalelor este o industrie ce cunoaste un adevarat boom.

Ideologia cibernetica a fost inlocuita de ingineria genetica de Mixmasterii care iti rescriau ADN-ul rezultand un alt fenotip uman. Mixmasterii au colaborat sporadic cu Ultranautii (cyborgi) si le ofereau ocazional franturi de informatii genetice străine, genomi extraterestrii sau tehnici de manipulare ce fusesera initiate in alte sisteme solare.

Astfel, in doua-trei săptămâni, oamenii isi puteau schimba forma corpului, ochii, pielea in orice forma biologica doreau. Cartea porneste cu trei fire narative care par a nu avea nici o legatura intre ele, dar care se vor uni intr-un final neasteptat si straniu in care personajul principal nu stie cine este cu adevărat.

Ultimile 150 de pagini le-am citit cu sufletul la gura si ele ne releva o intalnire cu o fiinta extraterestra pe cat de ciudata, pe atat de misterioasa.Un adevarat hard S.F cu extratereștri, personaje ciudate, tehnologii stranii, explicatii stiintifice la obiect și ,nu in ultimul rand, lectii de umanitate.

Parca vad o ecranizare in care Harrison Ford joaca rolul lui Tanner Mirabel, personajul principal, rascumparandu-si păcatele. Daca v-am starnit curiozitatea, va las pe voi sa descoperiti misterul si stranietatea acestei cărți, un stil ce aduce cu Blade Runner.


Descoperă mai multe la Cosmonova ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

- Advertisment -mapamond ⓜ media | Situri SF

Must Read

„467 SVFA”  Istoria nașterii unei reviste SF în aprilie 1990. Povestită...

0
Dodo Niţă M-am născut printre cărţi. Mama mea era o pasionată cititoare şi mi-a transmis şi mie această pasiune, laolaltă cu vreo 3-400 de cărţi....

Descoperă mai multe la Cosmonova ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura