mapamond ⓜ media | Situri SF
AcasăCărți"Silozul" de Hugh Howey

„Silozul” de Hugh Howey

-

„Silozul” de Hugh Howey –––>>> http://goo.gl/BkX2E2
Scris intr-o nota claustrofobica, intunecata si lipsita de speranta, romanul va placea atat celor care iubesc genul SF, cat si celor alergici la el. Actiunea are loc in viitor, cand Terra a devenit un desert toxic unde nimeni si nimic nu traieste, iar ultimii oameni de pe planeta s-au ascuns sub pamant, intr-o constructie uriasa, denumita Siloz.

Povestea Silozului se petrece pe un Pământ post-apocaliptic. Omenirea se străduiește să supraviețuiască în Siloz, un oraș subteran care se întinde pe sute de etaje sub suprafață. Silozul este condus de șeriful Holston, care investighează cauzele morții soției sale. Moartea – asumată de soția sa prin dorința de a ieși afară din Siloz – îl determină pe Holston să caute motivele din sparele acțiunii și îl fac, în cele din urmă, să pășească pe aceeași cale.

Moartea lui Holsten lasă un loc gol în structura de conducere a Silozului. Primarul Jahns caută un înlocuitor, stârnind o serie de controverse cu departamentul IT, care dorea să-și impună propriul candidat. Alegerea lui Jahns este însă o femeie din cele mai joase niveluri ale societății Silozului, mecanicii. Pe numele ei Juliette, ea acceptă cu greu responsabilitatea postului.

Lucrurile se complică atunci când, la puțină vreme de la numirea Juliettei în funcția de șerif, Jahns moare otrăvită. Noul șerif caută să se familiarizeze cu probleme administrative ale Silozului și descoperă o serie de lucruri care nu par tocmai în regulă. Fostul șef al IT-ului profită de vidul de putere și preia funcția lui Jahns. Când vede că Juliette refuză să-i facă jocurile, îi înscenează o serie de acte antisociale care duc la expulzarea ei din Siloz.

Prietenii Juliettei o ajută să capete un costum mult mai rezistent decât cele oferite de obicei celor trimiși afară. Cu ajutorul lui, femeia ajunge la un alt Siloz, care pare a fi fost victima unei revolte. Expulzarea ei duce la o revoltă în propriul Siloz, care degenerează și pune în pericol viața tuturor locuitorilor. În noul Siloz, Juliette descoperă câțiva supraviețuitori, cu ajutorul cărora reușește să revină acasă și să-l detroneze pe primarul auto-proclamat.


Descoperă mai multe la Cosmonova ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

- Advertisment -mapamond ⓜ media | Situri SF

Must Read

„467 SVFA”  Istoria nașterii unei reviste SF în aprilie 1990. Povestită...

0
Dodo Niţă M-am născut printre cărţi. Mama mea era o pasionată cititoare şi mi-a transmis şi mie această pasiune, laolaltă cu vreo 3-400 de cărţi....

Descoperă mai multe la Cosmonova ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura