mapamond ⓜ media | Situri SF
AcasăCosmonovaUniversul artei gafice SF în Româniar – Convenția Națională de Anticipație CoNAnt...

Universul artei gafice SF în Româniar – Convenția Națională de Anticipație CoNAnt 2020

-

Roxana Bărbulescu, critic de artă

La sfârșitul lunii februarie a acestui an(2020) a avut loc în frumosul și intimul spațiu al localului Lente de pe strada Arcului prima ediție a Convenția Națională de Anticipație CoNAnt 2020 dedicată lui Ion Hobana (1931-2011), scriitor, editor, membru marcant al Uniunii Scriitorilor din România și un important promotor al literaturii science fiction.

Evenimentul a fost îmbogățit vizual de retrospectiva inedită de afișe originale ale convențiilor de science fiction din anii ’80 dar și de expoziția de grafică și sculptură intitulată în mod sugestiv de către organizatorul ei, Lucian Cristian Oancea, Cioburi ale imaginației. Aceasta a reunit lucrări ale unor artiști reprezentativi pentru grafica românească de science fiction și bandă desenată, precum Puiu Manu, Valentin Tănase, Adrian Barbu, Walter Riess, Radu Gavrilescu, Emilian Enache, Tudor Popa, Viorel Pîrligras, Dorel Găină, Valentin Ionescu, Sergiu Grapă, Marian Mirescu și Emanuel Pavel, artiști cu o bogată activitate, la care s-au alăturat lucrările tinerei artiste Andra Aștefănesei și ALE sculptorului Bogdan Nicolae Imurluc.

Universul artei gafice SF în Româniar – Convenția Națională de Anticipație CoNAnt 2020

 

Lasă un răspuns

- Advertisment -mapamond ⓜ media | Situri SF

Must Read

„467 SVFA”  Istoria nașterii unei reviste SF în aprilie 1990. Povestită...

0
Dodo Niţă M-am născut printre cărţi. Mama mea era o pasionată cititoare şi mi-a transmis şi mie această pasiune, laolaltă cu vreo 3-400 de cărţi....

Descoperă mai multe la Cosmonova ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura